De belangrijkste gezondheidsproblemen bij fokmerries en veulens beter aanpakken dan het huidige marktaanbod van merrie- en veulenvoeders doet. Bij Dommelsche Watermolen, Vente en Alltech lag deze uitdaging ten grondslag aan de ontwikkeling van een nieuw revolutionair concept voor merrie- en veulenvoeding. Het Total Care Concept van laat zien dat dit mogelijk is.

Het Total Care Concept combineert honderd jaar traditie, ervaring en kennis over voeding van fokmerries en veulens met de laatste wetenschappelijke inzichten en innovaties op het gebied van natuurlijke supplementen. Hiermee geeft het Total Care Concept een nieuwe impuls aan de gezondheid en het rendement van de paardenfokkerij.
Het Total Care Concept biedt als eerste voedingsconcept een integrale benadering gericht op de drachtige en lacterende merrie en het (ongeboren) veulen. De samenstelling en eigenschappen van de voeders zijn optimaal afgestemd op de wisselende behoeften van het paard tijdens de verschillende fasen van de dracht en opfok.

Een zeer rijk en constant grondstoffenpakket wordt versterkt met de unieke voedingstechnologie van Alltech®. Deze voedingstechnologie heeft wetenschappelijk aangetoond bij te dragen aan verbeterde vruchtbaarheid, darmgezondheid, immuniteit, melkproductie, OC/OCD preventie en een ideale groeicurve van het veulen.

Met de varianten Mare, Lac en Foal is de Total Care productlijn geschikt voor de hele fokkerij.

Kijk hier voor het assortiment paardenvoer.