DW Scharrelgraan 20 kg

€12.50

DW Scharrelgraan is een mengsel van gemengde granen waarin tarwe, gebroken mais, gerst, milocorn (rode dari), boekweit en zonnebloem pitten worden gebruikt. Voordat DW Scharrelgraan wordt gepakt, wordt het afgesprenkeld met soyaolie, waardoor het voer nauwelijks gruis en stof bevat.

DW Scharrelpluimveekorrel 25 kg

€15.95

DW Scharrelpluimveekorrel is 100% gericht op een legsel van goede en constante kwaliteit. De pluimveekorrel bevordert de eiproductie  en een sterke schaal.

DW Schapenkorrel 25 kg

€15.50

DW Schapenkorrel bevat grasbrok en tarwegries als hoofdbestanddelen. Om de korrel zo smakelijk mogelijk te maken wordt citruspulp en koekmeel toegevoegd. Ooien hebben met name tijdens de dracht en direct daarna behoefte aan een flinke hoeveelheid krachtvoer. De laatste twee maanden van de dracht wordt geadviseerd de dagelijkse hoeveelheid krachtvoer van 0,1 kg. toe te laten nemen tot 0,4 kg net voor het aflammeren. Om een sterke gewichtsafname na het aflammeren te voorkomen wordt geadviseerd ooien met twee lammeren 0,7 kg krachtvoer per dag te geven en ooien met één lam circa 0,5 kg. Om lammeren van schapen en geiten in een goede conditie te houden is DW Lammerenkorrel ontwikkeld. De korrels bestaan uit de hoofdbestanddelen gerst, tarwe en mais en zijn daarmee makkelijker te verteren dan DW Schapenkorrel.

DW Geitenkorrel 25 kg

€15,95

Speciaal voor geiten is DW Geitenkorrel ontwikkeld. De spijsvertering van een geit duurt 30 procent minder lang dan die van een schaap als gevolg van een grotere speekselproductie en een grotere pensinhoud. Voor de voeding van een geit is het noodzakelijk dat het voldoende ruwe celstof bevat. Eiwitten en suikers zijn minder belangrijk in het rantsoen. Daarom is in DW Geitenkorrel maïsgluten het belangrijkste bestanddeel en grasbrok als tweede bestanddeel genomen. Daardoor is het aandeel ruwe celstof in de geitenkorrel hoger dan in de geitenbrok. De geit heeft ten opzichte van haar lichaamsgrootte een groot pensvolume. Daardoor is ze in staat grote hoeveelheden voer te verwerken met een hoog gehalte ruwe celstof en ruw eiwit. Alle schapen- en geitenvoeders worden verpakt in papieren zakken van 25 kilogram.

Hilkens Alpaca Energy 20 kg

€17.20

Alpacabrok voor extra prestatie Deze alpacavoeding is een alpacabrok speciaal voor die alpaca’s die een verhoogde energiebehoefte hebben. Dit kan zijn als gevolg van een extra prestatie die deze dieren moeten leveren, bijvoorbeeld een jonge alpaca in de groei. Of bij een drachtige alpaca of in het geval van lactatie. Daarnaast kunnen sommige dieren een hogere energiebehoefte hebben als gevolg van een conditieachterstand na bijvoorbeeld ziekte of een verhoogde energiebehoefte in de winterperiode. Persoonlijk advies bij herstel Deze alpacabrok ondersteunt en helpt jouw alpaca om in deze bijzondere energiebehoefte te voldoen en weer goed te herstellen. Mocht je twijfel hebben over welke voeding je je alpaca het beste kunt geven, dan neem gerust even contact met ons op. We beschikken over expertise op het gebied van deze leuke dieren en zullen je dan ook graag van het beste advies voorzien, zodat de alpaca weer gezond rond kan lopen. Voeradvies 200 gram per dag voor een alpaca van 70 kg, naast voldoende ruwvoer (bv hooi of weidegang) van goede kwaliteit en vers drinkwater. Mocht je alpaca prima gezond zijn en geen extra energiebehoefte hebben, dan adviseren we je om de Hilkens Alpaca Vitality te voeren.

Hilkens Alpaca Vitality 20 KG

€14.75

Alpaca Vitality Voer voor alpaca’s die geen extra prestatie hoeven te leveren. Tevens geschikt voor alpaca’s die op grond van hun conditie of voerrantsoen weinig behoefte hebben aan krachtvoer. Bevat in vergelijking met het prestatievoer minder energie, maar meer vitaminen, mineralen en sporenelementen.

DW Konijnenvoer gemengd 25 KG

€18.95

DW Konijnenvoer gemengd 25 kgDW Konijnenvoer

DW konijnenkorrel 25 kg

€13,50

DW KonijnenvoerDW Konijnenkorrel 25 kg met vitamine C .

DW Hangbuikzwijnkorrel 25 kg

€14.50

DW Varkensvoer Hangbuikzwijnkorrels Voor varkens die hobbymatig worden gehouden zijn er de DW Hangbuikzwijnkorrel. Het voer is speciaal ontwikkeld voor de hobbymarkt, dit verschilt van het voer dat door de varkenshouderij wordt gebruikt doordat het minder vet en meer ruwe celstof bevat. Daardoor hoeft u niet minder te voeren om uw varkens niet te dik te laten worden. Als een varken over te weinig voer kan beschikken leidt dit namelijk vaak tot gedragsverandering. Om te bepalen hoeveel krachtvoer u moet geven gaat u uit van het gewicht. Als u hangbuikzwijnen of andere soorten kleinere varkens heeft kunt u uitgaan van 3% van het lichaamsgewicht. Verpakking Alle varkensvoeders worden verpakt in papieren zakken van 25 kilogram.

DW Zemelen 20 kg

€14.30

Zemelen zijn de vliesjes van tarwe als het wordt gemalen. Zemelen zijn gemakkelijk te verteren en zorgen dankzij de ruwe celstof in de schillen voor een goede vertering van andere voedingsstoffen. Het is aan te raden de zemelen voor het voeren nat te maken met lauw water. Zemelen van Dommelsche Watermolen zijn grove zemelen die zeer goed afgezeefd zijn.